Vacature: Medior/senior wetenschappelijk medewerker Ministerie van Algemene Zaken

Het Ministerie van Algemene Zaken is op zoek naar een medior/senior wetenschappelijk medewerker voor de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid.

Hoe speelt Nederland in op Europese en mondiale geopolitieke en economische verschuivingen? Wat is de maatschappelijke verantwoordelijkheid van bedrijven? Hoe kan de overheid de kwaliteit van het openbaar bestuur vergroten? Wat is de invloed van sociale media en met welk beleid kan dit in goede banen geleid worden? Hoe moet klimaatbeleid er na 2050 uitzien? En wat moet daar nu al voor gebeuren? Als wetenschappelijk medewerker werk jij aan onderzoeken en adviezen over strategische vraagstukken voor Nederland.

Je gaat aan de slag bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Je neemt deel aan multidisciplinaire projectteams die onderzoek doen naar en adviezen schrijven over belangrijke onderwerpen voor het Nederlandse regeringsbeleid. De projectteams bestaan uit wetenschappers met verschillende achtergronden, zoals bestuurskunde, recht, gedragswetenschappen, economie, filosofie, sociologie, geschiedenis, natuurkunde en internationale betrekkingen. De projecten van de WRR bouwen een brug tussen wetenschap en beleid. Je vindt het interessant om wetenschappelijke kennis in te zetten voor beleidsadvies. Je stimuleert je collega’s om hun individuele kennis en kunde in te brengen en geeft ze opbouwende feedback.

De selectiegesprekken staan gepland in de week van 23 januari 2023.

Voor meer informatie over deze vacature: Frans Brom, directeur WRR.
Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure: Petra Zwart, personeelsadviseur

Note: Dutch only